Za nepovjerovati: Evo ko je sada najveći kandidat za selektora BiH

Trener FK Željezničar Amar Osim obavio je danas razgovor sa Stručnom komisijom Nogometnog saveza BiH za izbor novog selektora Zmajeva, saznaje Klix.ba.

Osim je sastanak sa Zvjezdanom Misimovićem i Emirom Spahićem obavio u zgradi Nogometnog saveza BiH, a pored njega, razgovor je danas obavljen i s bivšim trenerom Sarajeva Husrefom Musemićem.

Iako je Osim još uvijek trener Željezničara, odazvao se na poziv Spahića i Misimovića i razgovarao je s njima o eventualnom preuzimanju Zmajeva, a svakako da će više informacija o samom izboru novog selektora biti poznato u narednim danima.

Stručna komisija Nogometnog saveza BiH za izbor novog selektora Zmajeva, a u kojoj su Zvjezdan Misimović i Emir Spahić, jučer je obavila razgovor sa Sergejom Barbarezom i Sergejom Jakirovićem.

Pomenuti dvojac je već ranije obavio razgovor sa bugarskim stručnjakom Ivaylom Petevom.

Komisija će 22. decembra na sjednici Izvršnog odbora NS BiH predstaviti imena s kojima su do sada obavili razgovor te iznijeti svoje mišljenje, a očekuje se da će novi selektor Zmajeva biti poznat na nekoj od narednih sjednica, vjerovatno u 2021. godini.

Od ranije je poznat stav Komisije za izbor selektora, koju osim Spahića i Misimovića čine još Elvedin Begić, Vico Zeljković, Irfan Durić, Milorad Sifrenić i Ivan Beus, da novog selektora pokušaju pronaći prije kraja 2020. godine, pa nije isključeno da se organizuje i vanredna sjednica Izvršnog odbora ukoliko bi se stvorili uvjeti za donošenje odluke.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *