U Juventusu je danas završena jedna era!

U Juventusu slijede velike promjene i bit će interesantno za vidjeti kako će torinska ekipa izgledati sljedeće sezone.

Iza Stare dame je relativno uspješna sezona sa osvojenim Kupom i Superkupom, ali je izgubljen Scudetto. Plasman u Ligu prvaka izboren je tek u posljednjem kolu i to zahvaljujući Veroni koja nije izgubila od Napolija.

Torinski klub je danas potvrdio odlazak Fabija Paraticija, čovjeka koji je u proteklih deset godina obnašao više funkcija u taboru Bianconera.

Paratici je bio jedna od ključnih figura Juventusovog povrataka na vrh Serije A, od 2011. do 2018. godine je obnašao funkciju sportskog direktora, da bi nakon tog postao direktor za fudbal u jednom od najvećih klubova današnjice.

Italijan napušta Juventusa sa 19 osvojenih trofeja, ali i nizom sjajnih transfera koje su omogućile trenerima da na raspolaganju imaju vrlo jak i konkurentan tim.

“Bile su ovo prelijepe godine. Profesionalno sam napredovao. Juventus mi je omogućio da svoju aktivnost obavljam slobodno i s punim poštovanjem. Zbog toga hvala svim igračima, saradnicima, uposlednim, igralima, trenerima i posebno predsjedniku Andrei Agnelliju”, kazao je Paratici.

Italijanski mediji izvještavaju da naredni koji odlazi je Andrea Pirlo, a vrlo vjerovatno da će u klub vratiti Masimilliano Allegri koji je navodno i tražio da se Paraticiju ne produži ugovor.

Kako sada stvari stoje Paraticija će zamijeniti Federico Cherubini, također dugogodišnji uposlenik Juventusa i čovjek od povjerenja predsjednika Agnellija. Očekuje se odlazak i velikog broja skauta koji su bili angažovani u klubu.

Inače, Juventus je i u strahu od UEFA-ine odluke nakon pokrenute istrage zbog formiranja Superlige. Kako sada stvari stoje Juventusu zajedno s Barcelonom i Realom prijeti izbacivanje iz Lige prvaka koju su izborili na terenu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *