Talijani se okomili na Džeku: Zamjeraju mu jednu stvar

Kapiten Rome Edin Džeko našao se na udaru kritika talijanskih medija, posebno Tuttomercata koji mu zamjeraju jednu stvar koju može ispraviti već u petak.

Džeko u posljednje vrijeme ne prikazuje partije kakve se od njega očekuju u velikim mečevima. Tako pomenuti list donosi podatak da je Dijamant na posljednjih 17 derbija koje je Roma igrala postigao tek pet golova.

S tim u vezi, podsjeća i na prethodni duel protiv Intera koji je završen 2:2, a u kojem je, prema navodima Tuttomercata, De Vrij potpuno zatvorio Džeku.

Dalje, navodi se da je Džekin gol samo jednom u posljednjih 17 derbija uticao na pobjedu Rome, a preostala četiri postizao je u remijima ili porazima svog tima.

Ako Džeki ne ide najbolje u derbijima od dolaska Paula Fonsece, treba reći da ne ide ni Romi jer je Vučica u tih 17 utakmica ostvarila tek tri trijumfa, upisala sedam remija i isto toliko poraza.

Tuttomercato je bio toliko precizan da je Džeku uporedio i s ostalim najboljim napadačima u Italiji kada su u pitanju učinci u derbi susretima u posljednjih godinu i pol dana.

Podaci otkrivaju da preostale najveće zvijezde daleko bolje kotiraju u ovom segmentu od Dijamanta. Tako je Ronaldo u 16 derbija od ljeta 2019. godine postigao 12 golova, Zlatan Ibrahimović je odigrao tek devet velikih mečeva, ali postigao isto toliko golova. Isti učinak kada su u pitanju golovi ima Ciro Immobile, ali na osam mečeva više, dok je samo malo bolji od Džeke Romelu Lukaku sa sedam pogodaka.

‘Kada Romi krene teško, čini se kako se Džeko, kao i svi ostali, pomalo skriva’, navodi pomenuti izvor.

Roma je dobila slobodan dan poslije remija s Interom, a već od jutros je opet na treningu i počinje spremanje za Lazio. Taj susret je na rasporedu u petak i Džeko će u istom imati priliku da poboljša prethodno navedenu statistiku, pišu sportske.ba.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *