“Sviđa mi se ideja o dovođenju Džeke, ima ono što Lukaku nema”

Interova legenda Giuseppe Bergomi smatra da bi Edin Džeko bio savršen napadač za Nerazzurre.

Inter je krenuo u akciju dovođenja bh. napadača koji je spreman napustiti Romu nakon svađe sa trenerom Paulom Fonsecom. Trenutno se vode pregovori, a jučer su direketori dvaju timova obavili razgovore.

Trenutno se najviše spominje razmjena igrača Alexis Sanchez – Edin Džeko.

“Inter bi dovođenjem Džeke poslao poruku svojim rivalima. Nerazzurri bi napravili korak više, a ako Džeko dođe s pravim mentalitetom, Inter bi dobio jednu novu dimenziju. S Džekom bi Inter mogao imati još jedno oružje kada bude igrao protiv ekipa koje se duboko brane”, rekao je Bergomi za Gazzettu dello Sport, dodavši:

“Edin ima vazdušne vještine koje Lukaku još uvijek nema. Unatoč fizičkoj snazi, Lukaku nije jak u zraku i nema tako dobar udarac glavom”.

“Moram priznati da sam i ja pomalo iznenađen, jako mi se sviđa ideja da potpišemo Džeku čak i ako zamišljam nogomet s klasičnim centarforom i napadačem koji mu stoji blizu. Moramo biti oprezni i oko bilo kakvih negativnih učinaka “, upozorio je Bergomi.

Ipak, smatra da bi to donijelo i neke negativne stvari sa sobom, pa bi tako moglo da se desi da Lautaro Martinez sjedne na klupu.

“Sigurno će biti nemoguće vidjeti Lukakua, Lautara i Džeku kako igraju zajedno. Lautaro je nešto ipak dokazao tokom posljednjih godinu i pol. Ne bih želio da trpi psihološku reakciju zbog jednog jednog tako jakog i karizmatičnog napadača. Hmm, ko će onda na klupu?”, pita se legenda Intera.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *