Sve informacije govore da će Džeko završiti u ovom klubu!

Posljednjih sedmica traju pregovori oko odlaska Edina Džeke iz Rome.

Bh. reprezentativac je u sukobu sa trenerom Vučice Paulom Fonsecom i sasvim je jasno, iako to u Romi ne žele reći, da jedan od njih mora otići iz kluba.

Kako stvari stoje bliži odlasku je Edin Džeko. Fonseca je dao sve od sebe da pokaže (u tome je i uspio) kako njegov tim može bez problema dobro igrati i pobjeđivati bez Edina Džeke u sastavu.

I u svojoj izjavi poslije meča Portugalac je ponovo podcrtao da Roma ne ovisi o Džeki i da je timski duh i rad ono što je najvažnije u njegovoj ekipi. Na taj način Fonseca je uspješno izolovao bh. reprezentativca i pripremio teren za njegov odlazak.

Džeko bi vrlo rado otišao iz kluba koji ga ne cijeni kao jednog od najboljih napadača u historiji i koji ga je ponizio oduzevši mu kapitensku traku i protjerao ga na tribine. Njegov agent pregovara sa Interom, ali i još nekim klubovima oko Dijamantovog transfera. Čini se ipak da od odlaska u Inter i rada sa Antoniom Conteom neće biti ništa iz prostog razloga jer se milanski klub nalazi u nepovoljnoj financijskoj situaciji.

Džeko se tako mora okrenuti novim opcijama, a vremena je sve manje s obzirom da je danas posljednji dan prelaznog roka. Ipak, ako je suditi po informacijama koje dolaze iz Turske Džeko bi u posljednjim satima prelaznog roka mogao potpisati za Fenerbahce.

Tu informaciju objavio je turski sportski novinar Sinan Engin.

“Moj izvor, koji me je prije bilo koga drugog obavijestio o transferu Mesuta Özila i Irfana Cana, sada mi je poslao poruku i rekao da će Džeko nositi dres Fenerbahcea!”, rekao je Engin, a ova informacija zapalila je društvene mreže u Turskoj.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *