Saigrač iz Juventusa otkrio tajnu Ronaldovog uspjeha: Jede samo tri vrste hrane, a pije samo…

Cristiano Ronaldo je i na ovom Evropskom prvenstvu pokazao da je i dalje jedan od najboljih igrača na svijetu.

Ronaldo ima već 36 godina, ali zaista igra na nevjerovatnom nivou i najzaslužniji je što je Portugal uspio da se plasira u osminu finala ovog takmičenja.

On je najbolji strijelac dosadašnjeg izdanja Evropskog prvenstva jer je zavio već pet golova, te je odgovorio na kritike pred Euro koje su govorile da više nije u pravoj formi i da je njegovo vrijeme prošlo.

Portugal u osmini finala očekuje izuzetno težak posao jer će igrati protiv Belgije koja je oduševila u grupnoj fazi, te su očekivano jedni od favorita za osvajanje zlatne medalje.

Međutim, sve dok imate Ronalda u ekipi onda možete očekivati pobjedu. O ovom meču govorio je njegov saigrač iz Juventusa, Daouda Peeters, koji je dao izjavu za belgijske medije.

Ovaj Belgijanac inače igra za rezerve Juventusa, ali je imao priliku prethodnih sezona da trenira s prvotimcima ovog kluba. Naravno, Ronaldo je na njega ostavio poseban utisak.

Peeters je otkrio da je oduševljen kako Ronaldo vodi računa o svom tijelu, te da uvijek jede istu hranu kada je s igračima Juventusa.

“On uvijek jede isto, a to su brokule, piletina i riža. Pije tri litre vode i ne konzumira Coca-Colu. Cristiano želi uvijek da pobjeđuje i to ga gura sve dalje i dalje. Tjera i mlade igrače da rastu s njim i zaista nas u sve uključuje”, rekao je Peeters i dodao.

“Vježbe koje radi ne radi iz toga da bi se naslađivao nekome zbog izgleda, već svoje tijelo vidi kao instrument za rad. Ne stoji Ronaldo ispred ogledala jer nema vremena za to. Kada je u klubu uglavnom uvijek samo trenira”.

“To je čovjek koji zaista živi za svoj posao i daje od sebe svaki put sve više i više. Jako je drag momak, ali također fudbal shvaća veoma ozbiljno i samo o tome priča. Siguran sam da će protiv Belgije biti veoma motivisan”.

Iako ima već 36 godina Ronaldo je u fantastičnom fizičkom stanju i tome je posvećen godinama zbog čega je i uspio postati jedan od najboljih igrača svih vremena i ostvariti nevjerovatne uspjehe.

Inače, Portugal osmini finala Evropskog prvenstva igrati protiv Belgije.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *