Ronaldo napušta Juventus: Ponuda od 60 miliona eura za Staru damu

Cristiano Ronaldo je došao u Juventus 2018. godine iz Real Madrida za 100 miliona eura.

Ronaldo je nakon devet sezona odlučio da napusti kraljevski klub i potpiše za Juventus gdje je stigao kao veliko pojačanje, a od njegovog dolaska glavni cilj je osvajanje Lige prvaka.

Portugalac još uvijek nije uspio da Juventusu donese titulu prvaka Evrope i čini se da bi mu ovo mogao biti posljednji pokušaj.

Ronaldo ima ugovor do ljeta 2022. godine, ali mediji u Italiji pišu da je moguće da već ovog ljeta napusti klub. Juventus želi da izvuče barem dio uloženog novca, te nije nemoguće da Ronaldo ponovo promijeni sredinu.

Naime, Calciomercato je objavio da je Manchester United ponovo pokazao veliki interes da vrati Ronalda na Old Trafford. Crveni đavoli spremni su da plate oko 60 miliona eura za Ronalda i vrate ga u klub gdje je stekao svoju slavu.

Portugalac u februaru puni 36 godina i sigurno je da u Juventusu razmišljaju o prodaji kako bi izbjegli opciju da Ronaldo na ljeto 2022. godine ode besplatno.

No, Ronaldo se i ranije povezivao s povratkom u Manchester United, a da li će nešto od toga biti ovog ljeta ostaje nam da vidimo.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *