Mourinho na poklon od uprave Rome dobija jednu od najvećih ikona Serije A?

Jose Mourinho će voditi Romu u narednoj sezoni i portugalski trener već si je počeo “sklapati” ekipu.

Nije još poznato koga će Mourinho otpisati iz trenutnog sastava i koga dovodi, no mediji s nestrpljenjem čekaju da krene ljetni prijelazni rok. Posebni je, budite sigurni u to, spremio razna iznenađenja.

Ipak, činjenica je da Roma nema budžet na kakav je Mourinho navikao vodeći klubove u Engleskoj (Chelsea, Manchester United i Tottenham), pa će morati da od malo novca pokuša izvući maksimum. U opticaj svakako dolaze i oni koji su slobodni, a takvih je”more” ovo ljeto.

Jedan od njih je i legendarni golman Gianluigi Buffon, koji je već saopštio da će na ljeto otići iz Juventusa. Mourinho je navodno već održao sastanke s legendarnim golmanom i istinskom ikonom Serije A. Želi da Buffon bude prvi golman, ali i lider tima i autoritet u svlačionici.

Buffon ne želi da ide iz Italije, a povezuje ga se još s Milanom i Atalantom, mada se pojavila i mogućnost da se vrati u Parmu što bi bila prava romantika Serije A.

Buffon ima 43 godine i nema namjeru okončati svoju bogatu karijeru. U Juventus je 2001. godine stigao iz Parme, pa nakon skoro dvije decenije otišao u PSG na posudbu, no ubrzo se vratio u Torino.

Buffon je u dosadašnjoj karijeri na golu Juventusa bio u 683 utakmice, dok je za Parmu branio na 220 mečeva. Što se tiče sezone u PSG-u tu je upisao 25 nastupa.

Ima 10 titula sa Juventusom, jednu s PSG-om, brojne druge trofeje, no samo mu nedostaje Liga prvaka. S Italijom je 2006. godine bio prvak svijeta.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *