Tiago Pinto spremno čeka rastanak sa Edinom Džekom

MGeneralni menadžer Rome Tiago Pinto na listi napadačkih pojačanja ima dva imena, a jedan od napadača koje želi mogao bi zamijeniti Edina Džeka u rimskom timu.

Odavno se već govori o Edinovom odlasku iz Rima. Posljednje prepirke sa trenerom Paulom Fonsecom su glasine dodatno pojačali i navodno će Roma pokušati da proda bh. napadača na kraju sezone.

Dvojica su fudbalera u igri za Edinovog nasljednika. To su Andrea Belotti (Torino) i Dušan Vlahović (Fiorentina) i vrlo je moguće da jedan od njih zamijeni Džeka na Olimpicu.

Također, rukovodstvo Rome će na kraju sezone odlučiti da li će otkupiti ugovor Borje Mayorala na kraju ove sezone ili će to učiniti naredne sezone jer je ovaj španski fudbaler stigao na dvogodišnju posudbu iz Real Madrida.

Nije samo pozicija napadača koju rimski tim ima namjeru da riješi u ljetnom prelaznom roku. Vučica želi i novog golmana, a italijanski mediji pišu da im je glavna želja argentinski golman Juan Musso.

Edin Džeko će na kraju sezone tražiti raskid ugovora, ali će se prvo osigurati
Edin Džeko nije u milosti trenera Rome Paula Fonsece.

Ostao je Edin bez kapitenske trake koja mu je oduzeta, a čini se i bez mjesta prvog napadača koju će po svemu sudeći do kraja sezone imati Borja Mayoral.

Ovakav odnos prema Džeki mogao bi donijeti konačan rastanak tokom ljeta. List Repubblica tvrdi da će on na kraju sezone zatražiti raskid saradnje i da će pokušati da nađe novi klub, no sa tim će biti jako oprezan.

Reppublica navodi da će Edin prvo pokušati naći tim koji bi mu garantovao približna primanja koja ima u Romi (7.5 miliona eura godišnje) i da će nakon toga tražiti raskid saradnje.

Džeko je za Romu ugovorom vezan do ljeta 2022. godine, no teško je vjerovati da ćemo ga na Olimpicu gledati do kraja ugovora.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *