Novinari razbijesnili Gattusa: Otići ću u Kuvajt, za dvije minute ću naći novi posao!

Napoli je sinoć pobijedio Speziju s 4:2 i plasirao se u polufinale Kupa Italije.

Nakon nešto slabijih izdanja u prvenstvu, Napoli je za 45 minuta utrpao Speziji četiri gola i u igri je za trofej u Kupu, a Gattusa je svejedno nakon utakmice dočekalo pitanje o mogućem otkazu.

“Zašto to ne pitate druge trenere? Neću dati ostavku, predsjednik kluba me uvjeravao da me neće mijenjati, ali i ne trebaju meni nikakve garancije. Ovdje sam zaposlen, pa ako me promijene, to je to. Jedini sam koji već četiri godine zaredom igra polufinale Kupa, ali nisam čuo nijednu lijepu riječ. Samo kritike. U Milanu sam ginuo za klub, ali je nedostajalo povjerenja. Vidjet ćemo kako će biti ovdje u Napulju”, rekao je Gattuso, pa je dodao:

“Volio bih da vidim kako bi bilo Interovom treneru da ostane bez Lukakua i Lautara. Mi imamo dosta povrijeđenih i važnih igrača, ali to niko ne spominje”.

Gattuso je dodao da će, čak i ako napusti Napoli, vrlo brzo pronaći novi posao.

“Ako pobijedimo Juventus u zaostaloj utakmici, popet ćemo se na treće mjesto na tabeli, ali ni to neće biti dovoljno. Nema problema, ovdje ću raditi dok ne dobijem otkaz, ali posao mogu naći u Kuvajtu ili negdje za dvije minute. Kao igrač sam osvojio sve najvažnije trofeje, vidjet ćemo kako ću završiti kao trener”, dodao je Gattuso.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *