Džeko je u Romi ostao iz samo jednog razloga: Vučicu očekuju tektonske promjene

Sukob Edina Džeke i Paula Fonsece za posljedicu je imao degradaciju i odstranivanje kapitena Rome iz tima.

Džeko se u ovom sukobu pokazao kao manje vrijedan za čelnike kluba nego Fonseca koji je dobio njihovu punu podršku.

Bila je ovo savršena prilika za Romu da se riješi Edina Džeke, čovjeka koji je klubu dao mnogo toga i koji će ostati upisan u historiji Rome kao najbolji stranac koji je ikada obukao dres Vučice. Džeko jeste legenda Rome, ali je u ovom vremenu koronavirusa bh. reprezentativac, odnosno njegova velika plata, postao veliki problem za rimski klub.

Roma je Džeku nudila brojnim klubovima, pregovarali su sa Interom do zadnjeg dana prelaznog roka, a ipak je Dijamant ostao u Rimu.

Ovakav razvoj situacije začudio je kako italijanske tako i regionalne novinare. Jasno je da će trebati dosta vremena da Džeko i Fonseca izglade odnose poslije ovakvog sukoba, ako se to uopšte i desi. Takođe je jasno da Portugalac u Borji Mayoralu sada vidi prvi izbor u napadu Vučice, a Španac mu to uzvraća golovima i asistencijama. Jasno je da će vrlo teško Džeko pronaći put do prvotimca Rome, ali opet je, uprkos svemu, ostao u klubu.

Italijanski Calciomercato jutros je otkrio i zašto se Džeko odlučio na ovaj anizgled nelogičan potez. Naime, Roma sprema velike promjene sjedeće sezone i trenutni trener Paulo Fonseca nije u tim planovima. Portugalac će voditi Vučicu do kraja ove sezone, a onda će na klupu zasjesti Massimiliano Allegri.

Upravo je Allegri od čelnika kluba zatražio da Džeko ostane u klubu jer u njemu vidi jednog od ključnih igrača u svome timu.

Predugovor između Allegrija i Rome je već potpisan i sve je spremno za preuzimanje klupe Vučice na ljeto. Jedina loša stvar za Džeku u ovoj situaciji je što bi ostatak sezone mogao provesti na tribinama ukoliko ne riješi probleme sa Fonsecom.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *